Slået op d.

Hudson pants – mønster anmeldelse

Dette indlæg har jeg oprindeligt udgivet på KreaStorm d. 4. oktober 2015.

indiesew.com er en fantastisk webshop, jeg faldt over for noget tid siden. Det har sikkert været under en af mine utallige google-søgninger omkring pdf-mønstre, indiedesignere o.lign.

Jeg har endnu ikke fået syet så meget der indefra, men jeg elsker generelt mønstre fra indiedesignere (designere som laver og sælger mønstre uafhængig af andre firmaer), fordi deres mønstre er fremkommet under en stor designfrihed og ofte også er med utrolig gennemarbejde vejledninger (ofte er det også testet af rigtig mange brugere inden de bliver solgt).

Mønsteret som jeg har købt i denne omgang er til et par bløde bukser til kvinder 🙂

hudson pants

Mønsterinfo

Mønster: Hudson Pants

Designer: True Bias

Hvor: indiesew.com

Pris: 12,5 $ (ca. 84 kroner)

Anmeldelse

Det downloadede symønster indeholder tre dele: en syvejledning, et billede af hvordan mønsteret ser ud når det er samlet samt selve pdf-mønsteret. Alle tre dele er pdf-filer.

Samling af mønster (begynder)

Pdf-mønstre kan være nemme at samle og de kan være svære at samle. Mønsteret her er rimelig nemt at få samlet.

Der er en fin illustration med af hvordan mønsteret skal se ud, når det er samlet og hver side er desuden nummereret, så man nemt kan se i hvilken rækkefølge de skal klistres sammen (hvis man, imodsætningen til mig, altså har toner/blæk nok i printeren 😉 ).

Syvejledning (begynder / øvet)

På indiesew.com er sværhedsgraden sat til intermediate, dvs. øvet. Men jeg tror egentlig at mange begyndere også fint kan være med.

Syvejledningen er nem at forstå og indeholder gode illustrationer, som fint understøtter forståelsen.

Eneste punkt som jeg tror kan være svært for begyndere er knappehullene. Der er ingen vejledning til hvordan disse skal syes, men henvises i stedet til læserens favorit metode.

Det er selvfølgelig lidt ærgerligt, men der findes mange vejledninger til knappehuller på nettet, så jeg tror ikke det behøver være et problem, hvis man gerne vil sy bukserne. En del symaskiner har også hel- eller delvis automatisk syning af knappehul.

Tidsforbrug

Jeg brugte lidt under to timer på at sy bukserne. Dertil kommer sammenklistring af mønster og udklipning af stof – begge dele har jeg ikke fået målt tidsforbruget på i denne omgang.

De to timer inkluderer også hurtig strygning af hver del inden bukserne blev syet sammen, samt trådning af både overlocker og coverstitch.

symønster

Mine bukser

Jeg er ikke så glad for bindesnørre, så derfor valgte jeg at lave bukserne med 2 x 2,5 cm elastik i taljen i stedet for den beskrevne løsning.

Lommerne lavede jeg også lidt om, så bukserne blev lommens forside og jeg så blot syede en bagside på med min coverstitch. Jeg kan godt lide den model fordi coversømmen giver lidt dekoration til de ellers ensfarvede bukser, og fordi det gør lommerne mindre tyk fordi der på denne måde kun vil være to lag stof i stedet for tre lag stof ved lommerne.

Den sidste ændring jeg lavede var at tilføje 10 cm i længden. Generelt er min erfaring at de fleste bukser er for korte til mine ben, og jeg kan desuden også godt lide at mine bukser poser/folder nederest på benet 🙂

Øko-freak som jeg er, har jeg syet bukserne i navy øko isoli fra Stof og Stil og gletcher grå øko rib fra min egen webshop.

Jeg synes ikke at pasformen er helt fantastisk til min krop – men generelt synes jeg det er svært at sy bukser i strækstof som ikke folder/poser lidt uheldigt lige under min mave / over skridtet (jeg plejer derfor enten at have lidt mere baggybukser hvis det er strækstof og ellers er højtaljede jeans med læg også et hit).

øko bukserSamlet vurdering (4/6)

Samlet set synes jeg det er et fint symønster med en god syvejledning.

Så hvis du mangler et par bløde bukser og godt kan lide det lidt sporty look, så vil jeg helt klart synes det er et køb hver 🙂

Personligt tror jeg dog, at jeg vil sy et par baggybukser mere til mig selv næste gang, det synes jeg er nemmere at få til at se godt ud, når man er bred om hofterne og samtidig smal i taljen.