Slået op d.

Nye tider, nye mønstre: bukser til stofnumser

Som jeg skrev i sidste indlæg, har jeg henover sommeren udviklet et nyt mønster.

Ud med det gamle og ind med det nye

Når man sådan starter op igen med noget man har haft en længere pause fra, kan det være nemmere at starte på noget helt nyt frem for at forsøge sig at sætte sig ind i alt det gamle fra start af. Det er derfor jeg besluttede mig for at tegne et nyt mønster op fra bunden af 🙂

Derudover er der nok også et par af mine gamle mønstre, som jeg var blevet så træt af at lave, at de endte i skraldespanden 😉

Øko bukser til stofnumser

Valget faldt på bukser med god plads til leg og bevægelse, også selvom barnet brugte stofbleer. Faktisk blev mit mål at lave en model specifikt til stofnumser – at de så også sidder fint udover papir er blot en ekstra fordel.

Udover at der skulle være masser af plads til stofnumserne, så ville jeg også at bukserne kunne bruges i længere tid. Altså henover flere størrelser. Dette blev sikret med en god kvalitets rib i både talje og ved anklerne.

Både i taljen og ved anklerne er ribben ekstra høj. Kombineret med den god kvalitet gør det, at bukserne kan foldes op og ned som der er brug for.

I starten kan ribben i taljen foldes på midten og ribben ved anklerne kan foldes lidt op over buksebenet. Langsomt som barnet vokser kan ribben så foldes mere og mere ud.

På den måde vil bukserne passe mindst udover to fulde størrelser, og nok også i overgangen til næste størrelse.

Et eksempel på hvordan bukser kan foldes. Ribben kan også foldes længere op og lidt indover benet.

Teste, teste! Bukser til stofnumser og papirsnumser 🙂

For at være sikker på at bukserne passede udover stofnumser uden at stramme, har jeg haft flere testere i stofbleer til at teste modellen. Jeg har også fået modellen testet af flere testere med almindelig papirbleer for at vurdere pasformen her.

Det primære og vigtigste resultat af alle testene var, at bukserne sidder fint, løst og med god plads til stofbleer – mission accomplished!

Livlig og energisk tester med stofnumse ude på eventyr.

Derudover var testerne som brugte papirsbleer også glade for bukserne, så det bredere og løse fit passer altså også fint her 🙂

Testene viste også, at man sagtens kan have ribben foldet ned fra starten, det giver blot et mere poset look. Den gode kvalitets rib sørger for, at bukserne bliver holdt oppe og ikke falder udover fødderne.

Første lille bunke øko bukser til stofnumser (og papirsnumser) ).

Jeg har allerede syet den første lille bunke øko bukser efter det nye mønster. De kan bestilles pr. mail kontakt@colding-j.dk (dem dinoerne er dog solgt 😉 ).

Du kan se flere store billeder af hvert par her på min facebook side.

I næste indlæg her på bloggen viser jeg også alle bukserne frem, beskriver materialerne lidt nærmere og nævner nok også lidt om, hvad jeg måske kommer til at sy af senere på året 🙂

/Signe

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem