Nye tider, nye mønstre: bukser til stofnumser
Som jeg skrev i sidste indlæg, har jeg henover sommeren udviklet et nyt mønster.
Ud med det gamle og ind med det nye
Når man sådan starter op igen med noget man har haft
DIY t-shirt (str. 92-116) - Gratis mønster
Bloggen og webshoppen har fået nyt look og det skal da fejres!

Og hvorfor ikke gøre det med et nyt gratis mønster, til alle jer derude som også elsker at sy tøj til børn :)

Derfor
DIY babybukser til stofnumser
BabyBukser68 mønsteret må kun bruges til privatbrug.

Dvs. du er velkommen til at sy bukser til dit eget barn og andres børn, sålænge det ikke er noget du tjener penge på. Det er desuden
DIY stofbind - gratis mønster
Flere har spurgt til den stofbind sy-vejledning med gratis mønster, jeg tidligere havde på bloggen. Jeg var på et tidspunkt ude for at skulle geninstallere hele bloggen, og efterfølgende
DIY - Ribrouleau med tvillingenål
I lang tid afsluttede jeg udelukkende hals- og ærmekanter med almindelig ribkant. Ribrouleau ser rigtig fedt ud, men virkede også meget uoverskueligt og svært - især hvis man ikke ejer
Slået op d.

DIY t-shirt (str. 92-116) – Gratis mønster

Bloggen og webshoppen har fået nyt look og det skal da fejres!

Og hvorfor ikke gøre det med et nyt gratis mønster, til alle jer derude som også elsker at sy tøj til børn 🙂

Derfor frigiver jeg i dag mit t-shirt mønster her på bloggen.

Eksempel t-shirt

DIY t-shirt (str. 92-116).

Du finder mønsteret her på bloggen.

Ved at følge linket finder du, udover det gratis t-shirt mønster, også en gennemarbejdet syvejledning fordelt på flere blogindlæg.

Vejledningen indeholder både fotos og illustrationer som hjælper dig godt i gang med at sy t-shirts til børn.

Skulle du støde ind i problemer så skriv endelig en kommentar enten her på bloggen eller på min facebook side. Så vil jeg forsøge at hjælpe dig videre så hurtigt jeg nu kan 🙂

Du er også rigtig velkommen til at dele billeder af det du syr – det er altid sjovt at se hvad andre for ud af det jeg har lavet.

 

God syning

/Signe

 

GemGem

GemGem

GemGem

Slået op d.

De nye øko bukser – lidt mere info

Sidst fortalte jeg lidt det nye mønster jeg har lavet henover sommeren, samt hvordan det var blevet testet.

Det nye mønster til bukser, er lavet specifikt til brug over stofbleer. Udover flere testere med stofnumser, fik jeg dog også testet modellen på en række testere med papirsbleer. De mente alle også at bukserne sad godt. De nye øko bukser har altså god plads til leg og bevægelse uanset typen på bleen, som sidder under bukserne 😉

Krokodiller – str. 56-62

Derudover er bukserne også lavet så de kan bruges fuldt over mindst to størrelser. Den gode kvalitets rib kan bruges til at justerer størrelsen både i taljen og ved anklerne.

I dette indlæg vil jeg vise jer den første bunke øko babybukser syet efter det nye mønster.

Alle kan bestilles via mail kontakt@colding-j.dk.

Prisen er 140,- for størrelse 56-62 og 68-74 og 160,- for størrelse 80-86 og 92-98.

Alle priser er plus porto baseret på vægt (max. 49,-).

Små dyr – str. 56-62

Øko bukser – materialerne

Som altid er alle tekstiler GOTS certificerede økologiske.

De nye økologiske baby bukser er syet af GOTS øko jersey og GOTS øko rib. Mine leverandører er GOTS certificerede, så der er ingen ikke-certificerede led når jeg bestiller tekstilerne hjem.

Da jeg ofte advokere for at man tjekker op på certificeringsnummeret på de varer man køber, især fra hjemmesyerske og tekstilerforhandlere, får I selvfølgelig også mine leverandørers certificeringsnumre her: CERES-076 samt CERES-050.

Næsehorn – str. 68-74

Alle bukserne i denne bunke er syet af rester fra lageret.

I løbet af efteråret håber jeg på at kunne få nogen nye spændende tekstiler hjem, som jeg har kigget på. En del af dem vil være i en lidt anden stil end disse prints – men mere om disse når jeg ved lidt mere.

Inden alt for længe håber jeg også på at få tid til at sætte webshoppen op igen, så det bliver nemmere at bestille og betale direkte gennem websiden her – men med semesterstart om en uge, kommer det måske til at vente et par uger endnu.

/Signe

Store dyr – str. 68-74
Efterårsvejr – str. 68-74
Enhjørning – str. 68-74
Elefanter – str. 80-86
Jeans astronauter – str. 80-86
Dinoer – str. 80-86 (SOLGT)
Helte og dyr – str. 80-86
Sommerfugle – str. 92-98

GemGem

GemGem

GemGem

GemGemGemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

Slået op d.

Nye tider, nye mønstre: bukser til stofnumser

Som jeg skrev i sidste indlæg, har jeg henover sommeren udviklet et nyt mønster.

Ud med det gamle og ind med det nye

Når man sådan starter op igen med noget man har haft en længere pause fra, kan det være nemmere at starte på noget helt nyt frem for at forsøge sig at sætte sig ind i alt det gamle fra start af. Det er derfor jeg besluttede mig for at tegne et nyt mønster op fra bunden af 🙂

Derudover er der nok også et par af mine gamle mønstre, som jeg var blevet så træt af at lave, at de endte i skraldespanden 😉

Øko bukser til stofnumser

Valget faldt på bukser med god plads til leg og bevægelse, også selvom barnet brugte stofbleer. Faktisk blev mit mål at lave en model specifikt til stofnumser – at de så også sidder fint udover papir er blot en ekstra fordel.

Udover at der skulle være masser af plads til stofnumserne, så ville jeg også at bukserne kunne bruges i længere tid. Altså henover flere størrelser. Dette blev sikret med en god kvalitets rib i både talje og ved anklerne.

Både i taljen og ved anklerne er ribben ekstra høj. Kombineret med den god kvalitet gør det, at bukserne kan foldes op og ned som der er brug for.

I starten kan ribben i taljen foldes på midten og ribben ved anklerne kan foldes lidt op over buksebenet. Langsomt som barnet vokser kan ribben så foldes mere og mere ud.

På den måde vil bukserne passe mindst udover to fulde størrelser, og nok også i overgangen til næste størrelse.

Et eksempel på hvordan bukser kan foldes. Ribben kan også foldes længere op og lidt indover benet.

Teste, teste! Bukser til stofnumser og papirsnumser 🙂

For at være sikker på at bukserne passede udover stofnumser uden at stramme, har jeg haft flere testere i stofbleer til at teste modellen. Jeg har også fået modellen testet af flere testere med almindelig papirbleer for at vurdere pasformen her.

Det primære og vigtigste resultat af alle testene var, at bukserne sidder fint, løst og med god plads til stofbleer – mission accomplished!

Livlig og energisk tester med stofnumse ude på eventyr.

Derudover var testerne som brugte papirsbleer også glade for bukserne, så det bredere og løse fit passer altså også fint her 🙂

Testene viste også, at man sagtens kan have ribben foldet ned fra starten, det giver blot et mere poset look. Den gode kvalitets rib sørger for, at bukserne bliver holdt oppe og ikke falder udover fødderne.

Første lille bunke øko bukser til stofnumser (og papirsnumser) ).

Jeg har allerede syet den første lille bunke øko bukser efter det nye mønster. De kan bestilles pr. mail kontakt@colding-j.dk (dem dinoerne er dog solgt 😉 ).

Du kan se flere store billeder af hvert par her på min facebook side.

I næste indlæg her på bloggen viser jeg også alle bukserne frem, beskriver materialerne lidt nærmere og nævner nok også lidt om, hvad jeg måske kommer til at sy af senere på året 🙂

/Signe

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

Slået op d.

Hej, længe siden!

Ih jeg har glædet mig til denne dag.

Til at komme lidt i gang med Colding-J Øko igen 🙂

Min hverdag har utrolig længe været proppet med masser projekter af forskellig art, hvilket ikke efterlod meget tid til de mere stille og afstressende projekter.

Jeg blev bla. færdig med min bachelor i software teknologi i januar – efter næsten to fulde bachelorprojekter. Det er hvad der kan ske, når man pludselig bliver syg kun tre uger før aflevering af det første projekt 😉

Og så er der alle mine software- og elektronikprojekter, makertech.dk og diverse maker faires, som betyder rigtig meget fagligt for mig udover studiet. Som noget nyt forsøger jeg også at kombinere det med studiet, så jeg også får lidt point til min kandidat samtidig med jeg arbejder på alle mine mere eller mindre sjove og skøre ideer. Pt. ungersøger jeg eksempelvis forskellige algoritmer som kan generere labyrinter til et lille 2D spil 🙂

For tiden fylder mine elektronik- og softwareideer faktisk ikke ret meget i min fritid. Udover labyrintprojektet jeg laver som en del af min kandidat, har jeg nemlig også arbejdet med microcontroller, sensor, mini computer osv. i forbindelse med mit lønarbejde.

Og nu?

Ja og hvad så nu?

Jeg har stadig masser af studie- og arbejdsopgaver, leget stadig med elektronik og 3D print herhjemme, men får samtidig også et stigende behov for at lave noget andet også. Helst noget hvor jeg ikke behøver sidde ved en computer hele tiden 😉

Så derfor er jeg begyndt at sy mere og mere igen! 🙂

Jubii!

Og derfor starter jeg langsomt både blog og butik op igen.

I første omgang har jeg henover sommeren lavet et mønster på et par nye bukser som desuden er blevet testet af flere forskellige dejlige testere. Men mere om det i næste post.

Først bunke bukser syet efter det nye mønster 🙂

Nå det var vidst alt for denne gang.

Inden alt for længe vender jeg tilbage med mere info om de nye bukser, flere opdateringer og måske en ny lille diy/tutorial?

 

/Signe

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

Slået op d.

Hudson pants – mønster anmeldelse

Dette indlæg har jeg oprindeligt udgivet på KreaStorm d. 4. oktober 2015.

indiesew.com er en fantastisk webshop, jeg faldt over for noget tid siden. Det har sikkert været under en af mine utallige google-søgninger omkring pdf-mønstre, indiedesignere o.lign.

Jeg har endnu ikke fået syet så meget der indefra, men jeg elsker generelt mønstre fra indiedesignere (designere som laver og sælger mønstre uafhængig af andre firmaer), fordi deres mønstre er fremkommet under en stor designfrihed og ofte også er med utrolig gennemarbejde vejledninger (ofte er det også testet af rigtig mange brugere inden de bliver solgt).

Mønsteret som jeg har købt i denne omgang er til et par bløde bukser til kvinder 🙂

hudson pants

Mønsterinfo

Mønster: Hudson Pants

Designer: True Bias

Hvor: indiesew.com

Pris: 12,5 $ (ca. 84 kroner)

Læs mere Hudson pants – mønster anmeldelse

Slået op d.

Nu bliver her lidt stille, men kun i en periode :)

Oprydningsudsalget er nu slut og de sidste rester er taget af webshoppen (der er dog stadig GOTS øko uldfleece og lidt øko dukker). Og nu er det så tid til den helt store oprydning på arbejdsværelset, så der kan blive gjort klart til nye spændende projekter 🙂

Det næste lille stykke tid vil der derfor til tider nok være lidt stille både her på bloggen og på facebooksiden.

Læs mere Nu bliver her lidt stille, men kun i en periode 🙂

Slået op d.

Sidste udkald – 50% oprydningsudsalg

udsalg

Nu er det ved at være sidste udkald, hvis du vil have noget med fra det store oprydningsudsalg!

Udsalget kører nemlig kun til og med imorgen (lørdag d. 30. april 2016). Herefter vil de sidste udsalgsvarer blive taget af webshoppen, så jeg kan begynde at gøre klar til nye eventyrlige og økologiske syprojekter 😉

Alle udsalgsvarene finder du her i webshoppen.

Der er både lidt GOTS øko stof, økologisk babytøj og små økologiske legedukker tilbage – så kig forbi og se om ikke der er noget som kan friste 🙂

 

Slået op d.

Tre must-have tilføjelser til din coverstitch (Janome)

Dette indlæg har jeg oprindeligt udgivet på KreaStorm d. 7. oktober 2015.

Har du lige købt dig en coverstitch eller har du haft en længe, som du måske ikke synes bliver brugt helt  nok eller giver det resultat du have håbet på?

Så kommer her en guide til de tre tilføjelser jeg synes er absolut vigtigst i forhold til at få det meste ud af din maskine.

Guiden tager udgangspunkt i en Janome Coverpro 2000 cpx, men jeg vil tro at ligende tilføjelser også vil kunne fåes til de fleste andre covermaskiner.

Læs mere Tre must-have tilføjelser til din coverstitch (Janome)

Slået op d.

Velkommen til øko baby Lise

waldorf dukkeEn del af jer har nok allerede set hendes på facebook, men nu tænker jeg det er tid til at få introduceret hende her på bloggen også 🙂

Lise er vores nyeste familiemedlem.

Hun kom til verden mandag d. 21. marts 2015, og min datter var ikke lang tid om at navngive hende Lise.

En rigtig baby

Min datter er 5 år gammel, starter i skole til sommer og har i et stykke tid være særligt interesseret i babyer. Og hvor hun før har reageret med et “adr” når jeg har spurgt om hendes dukker skulle have numse eller bleer, har hun i et stykke tid spurgt efter en “rigtig” babydukke.

Læs mere Velkommen til øko baby Lise